header image

توتال استیشن (دوربین نقشه برداری)چیست؟

توتال استیشن یک دستگاه مدرن و پیشرفته در نقشه برداری است به دلیل مزیت هایی که توتال استیشن دارد امروزه به یک دستگاه محبوب و پرطرفدار تبدیل شده است. دستگاه توتال استیشن انواع مختلفی دارد که می تواند برای امور نقشه برداری و ثبت جزئیات مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم که به ارائه اطلاعاتی در رابطه با این دستگاه نقشه برداری، بپردازیم تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

توتال استیشن چیست؟

توتال استیشن یکی از دستگاه های نقشه برداری است، این دستگاه نقشه برداری از نوع نوری می باشد که از آن برای نقشه برداری از جزئیات، پیاده سازی دقیق عوارض، نقشه برداری صنعتی و... استفاده می شود. عرصه استفاده از این نوع نقشه برداری گسترده است و علاوه بر امور عمرانی برای بررسی جنایت در محل حادثه نیز بوسیله پلیس مورد استفاده است. در ساختار توتال استیشن فاصله سنج الکترونیکی، تئودولیت الکترونیکی و برنامه قابل اجرا در یک رایانه خارجی به کار گرفته شده است.

تصویر1

ترسیم نقشه محل موردنظر با توتال استیشن

نقشه برداری که مهارت لازم را دارد با استفاده از این دستگاه می تواند زاویه ها و فاصله های میان مکان دستگاه و نقاطی که نقشه های آن ها باید ثبت شود را تعیین کند. با استفاده از روش مثلث بندی، زاویه ها و فاصله ها برای حساب کردن موقعیت واقعی می توان استفاده کرد. داده هایی که از طریق توتال استیشن بدست می آیند از طریق دستگاه به رایانه منتقل می شود و نرم افزاری کاربردی، نقشه موقعیت نقشه برداری شده را رسم خواهد کرد.

توتال استیشن  + جی پی اس

در برخی از توتال استیشن ها شاهد وجود جی پی اس هستیم که سبب ترکیب این دو تکنولوژی در کنار هم شده است تا از طریق آن امکان برخورداری از مزیت هر دو فراهم شود. همچنین از خطا و ایرادات آن ها کاسته شود.

 تصویر2

مکانیزم اندازه گیری با توتال

بسیاری از دستگاه های توتال که مدرن هستند با استفاده از ابراز نوری الکترونیکی بارکدهای دیجیتال با دقت بالا که بر سطح دیسک ها و سیلندرهای نوع شیشه ای ثبت شده را اسکن و زاوایه ها را مورد سنجش قرار می دهند. دستگاه های توتال که از کیفیت بالایی برخوردار هستند امکان سنجش زاویه با دقت حداقلی 5 دهم ثانیه کمانی را نیز دارند. دستگاه های استیشن نقشه برداری ارزان، زاویه ها را با دقت پنج یا ده ثانیه کمانی اندازه می گیرند.

در استیشن های مدرن، سنجش فاصله از طریق یک مایکرویو مدوله شده یا سیگنالی که دارای مادون قرمز است در شرایط خوبی واقع شده است. این سیگنال توسظ یک گسیل کننده با اندازه کوچک که در بخش نوری دستگاه واقع شده است، تولید و با استفاده از شی بازتاب داده می شود. الگویی که توسط مدولاسیون به وسیله سیگنال بازتاب داده شده، ایجاد می شود با استفاده از یک رایانه که در داخل استیشن قرار داده شده است خوانده و تفسیر می گردد.

 در اکثر این دستگاه ها از یک منشور شیشه ای استفاده می گردد که وظیفه آن انعکاس سیگنال ای دی ام دارد. امکان اندازه تا چند کیلومتر وجود دارد. برخی از دستگاه های توتال فاقد رفلکتور می باشند و امکان سنجش فاصله هر شی با استفاده از رنگ روشن تا چند صد متر وجود دارد.

 ای دی ام این دستگاه این امکان را دارد که بتواند فاصله ها را با دقت 1/10 میلی متر یا 1.1000 فوت اندازه بگیرد. این در حالی که دقتی که بسیاری از دستگاه های نقشه برداری زمینی یک میلی متر و یا 1.100 فوت می باشد. برخی از دستگاه های توتال استیشن که مدرن می باشند به صورت رباتیک ساخته شده اند در این صورت این امکان فراهم است که دستگاه توسط یک اپراتور از فاصله و با استفاده از کنترل از راه دور هدایت شود. با این ویژگی دستگاه، لزومی به شخصی که منشور را روی یک نقطه نگه دارد وجود ندارد.

تصویر3

نکات مهم در قرائت با لیزر توتال  

در قرائت با لیزر توتال باید چندین نکته مورد توجه باشد که از جمله آن ها می توانیم به موارد ذیل اشاره داشته باشیم:

  • تنظیم کردن دما و فشار دستگاه به منظور همسان سازی دمای دستگاه با دمای جدید
  • کالیبراسیون دقیق دستگاه و شناسایی هم محوری لیزر ای دی ام
  • خوانش نقاطی که از طیف رنگ روشن برخوردار هستند و تست لیزر به وسیله خوانش سطوح رنگی در فاصله های مشخص، دقت شود که سطوح تیره خوانده نشود.
  • بهره گیری از آفتاب گیری برای تلسکوب دستگاه و چتر در نواحی که نور شدید وجود دارد.
  • قرائت لیزر در شرایط جوی که مناسب و باد وجود ندارد.
  • قرائت سطوحی که از زوایه خوبی برخوردار هستند با استفاده از نور لیزر دستگاه که به صورت نقطه قرار گرفته باشد.
  • استفاده از فوکوس چشمی دستگاه به منظور خوانش دقیق نقطه
  • خوانش بالاترین بخش از سطح مورد نظر به منظور خودداری از شکست نور، امواج نور لیزر ای دی ام با استفاده از قراول روی ارسال می گردد پس از طریق بازتابنده به دستگاه برگشت داده می شود. واحد کنترل پس از این که موج برگشتی را دریافت کرد با استفاده از اختلاف فاز، شمارش طول امواج کامل و باقیمانده فاصله میان دو نقطه محاسبه می گردد. بیشترین خطای ای دی ام مربوط به خطای شکست محیط و دستگاه می باشد. خطای محیط با استفاده از کنترل میزان نورد ورودی به تلسکوپ و تنظیم دما، فشار و رطوبت کاهش داده می شود.

 تصویر4

امتیاز کاربران
rate star
0 (0)
شما هم میتوانید نظر خود را ثبت کنید